Myth II 1.8.0 Public Beta

Talk about anything here.

Moderator: Doobie

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby GodzFire » Mon Apr 08, 2013 11:19 am

pallidice wrote:pyro told me to post this. In 1.7.2 the option for open GL was available, now in 1.8 the only option i get is software screen#1. He demanded we get open GL to work with pallidices crappy computer.

specs: PowerPC G4 dual 867Mhz
1mb L3 cache per processer
MacOSX 10.4.11
Memeory- 1.75GB DDR SDram
Graphics- GeForce4 MX
Bus: apg
V-Ram 32 megs


From Pal's specs he is running the following model: http://www.everymac.com/systems/apple/p ... p_mdd.html

Pallidice: Your video card has a total of 32 megs of VRAM. I suggest making sure your VRAM in Myth prefs is set to roughly half of that, or 16 megs.

To help with diagnosing your Video renderer issue can you confirm that your Mac is completely up to date with updates via Software Updates. In addition, could you play Willow Creek on both 1.7.2 save the log, and then again on 1.8 PB and post both logs to check for differences in the output please?
RIP: 1998-2013
GodzFire
 
Posts: 1660
Joined: Wed Nov 02, 2005 8:37 pm

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby punkUser » Mon Apr 08, 2013 12:36 pm

Just an update... I think Mel has a good idea of what might have happened with OpenGL not showing up on some GL1.1 Macs. We're working on a fix.
punkUser
Site Admin
 
Posts: 1040
Joined: Fri Oct 01, 2010 12:58 am

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby GodzFire » Mon Apr 08, 2013 12:52 pm

I have a request in to OM at M.Net asking him to update the blue banner people see to read the following:

"Public Beta 1 of Myth II v1.8 has been released! Download and learn more at tinyurl.com/myth1-8pb"
(that tinyurl takes you to this page)
RIP: 1998-2013
GodzFire
 
Posts: 1660
Joined: Wed Nov 02, 2005 8:37 pm

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby ScaryMonster » Mon Apr 08, 2013 2:59 pm

Myrd wrote:Okay. Can you try the following:

Create a file called poweruser.txt in your preferences folder and put it in the following:

Code: Select all
[Renderer.OpenGL]
UseShaders=False
UseMipMaps=False
UseNPO2Textures=False


And let us know if this makes the 1.8 UB work for you. If it does, we'll be tweaking 1.8 to make this default for configs such as yours.


That did it. I played around with it for a while and it looks great. Thanks.
ScaryMonster
 
Posts: 16
Joined: Wed Dec 19, 2012 8:55 pm

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby Bonky » Mon Apr 08, 2013 6:48 pm

Bonky wrote:
Myrd wrote:
Bonky wrote:I'm on a macpro 2x2.8 GHz quad-core Intel Xeon OSX10.6.4 with 2 monitors
When i start myth its all good,but the moment the game starts Myth swaps over to the other monitor.


If you hold option while starting Myth, it should show you a dialog that lets you select the screen to use.



ok i did that and selected the other monitor
now it changes the resolution on one monitor(the monitor i don't want it on) and is in windowed mode on the other monitor i do want it on.Once i start the game it goes to full screen,which is great.But the other monitor is at the wrong resolution.So Myth is hogging both the monitors.


hmmm now when i'm in the lobby its in windowed mode and once i start the game it goes to full screen,and the other screens resolution is still wrong.
Bonky
 
Posts: 15
Joined: Thu May 07, 2009 8:18 pm
Location: Bondi

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby punkUser » Mon Apr 08, 2013 7:16 pm

As promised, here's the video that goes over some of the new features: http://youtu.be/uXJwsdmtxFE.
punkUser
Site Admin
 
Posts: 1040
Joined: Fri Oct 01, 2010 12:58 am

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby Bonky » Mon Apr 08, 2013 8:08 pm

re my screen problem,i have sorted it out by trashing my screen device macosx and screen preferences (within the myth prefs folder)
Bonky
 
Posts: 15
Joined: Thu May 07, 2009 8:18 pm
Location: Bondi

Bug Report

Postby Coin » Mon Apr 08, 2013 8:19 pm

Was play 1.8 with "Trow Killers Inc" plugin.

Repeatedly saw an error message - not sure of the exact working but something like "256 proj limit reached"
Coin
 
Posts: 2
Joined: Wed Jan 27, 2010 4:55 pm

Re: Bug Report

Postby GodzFire » Mon Apr 08, 2013 8:32 pm

Coin wrote:Was play 1.8 with "Trow Killers Inc" plugin.

Repeatedly saw an error message - not sure of the exact working but something like "256 proj limit reached"


Do you happen to have the film?
RIP: 1998-2013
GodzFire
 
Posts: 1660
Joined: Wed Nov 02, 2005 8:37 pm

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby Bonky » Mon Apr 08, 2013 8:41 pm

Bonky wrote:re my screen problem,i have sorted it out by trashing my screen device macosx and screen preferences (within the myth prefs folder)



gdi its still wonky.all seemed fine till i started the game then it switches over to the other monitor again.Back to 1.7.2 i think
Bonky
 
Posts: 15
Joined: Thu May 07, 2009 8:18 pm
Location: Bondi

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby Bonky » Mon Apr 08, 2013 9:00 pm

Ok I unselected "switch resolutions and now when i start the game its on the same monitor so all good.The only problem now is the lobby is small and in windowed mode,cant make it any bigger.But at least i can play now and it doesn't change the res on the extra monitor
Bonky
 
Posts: 15
Joined: Thu May 07, 2009 8:18 pm
Location: Bondi

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby Myrd » Mon Apr 08, 2013 9:34 pm

Bonky wrote:Ok I unselected "switch resolutions and now when i start the game its on the same monitor so all good.The only problem now is the lobby is small and in windowed mode,cant make it any bigger.But at least i can play now and it doesn't change the res on the extra monitor


Thanks for the report. I am able to reproduce the problem and will have it fixed for the final.
Myrd
Site Admin
 
Posts: 3649
Joined: Fri Mar 19, 2004 10:17 pm

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby Platinum » Mon Apr 08, 2013 11:20 pm

Platinum wrote:
zoso wrote:saved film from gladiators, went oos twice, this is the second one. both with 1.8


I went OOS while watching a 1.7.2 movie of gladiators. It went OOS about 25 minutes into the game. Same time every spot too.


While hosting a game of gladiators, had a couple people go OOS around the 25 minute mark into the game, 2 games in a row. Something fishy going on here...
Platinum
 
Posts: 179
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:54 pm
Location: Pluto [Still a Planet]

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby Pyro » Tue Apr 09, 2013 12:08 am

Zoso, already reported the issue, no need to keep bringing it up. We already know what is wrong with it and will fix accordingly.
User avatar
Pyro
Bug Finder Extraordinaire
 
Posts: 4622
Joined: Sun Mar 21, 2004 2:14 pm
Location: Texas

Re: Myth II 1.8.0 Public Beta

Postby Jon God » Tue Apr 09, 2013 1:18 am

punkUser wrote:As promised, here's the video that goes over some of the new features: http://youtu.be/uXJwsdmtxFE.


Aw, you should have bonked me for a new version of my dtex, if you were going to do a trailer!
Image
Image
PSN: Jon_God
XBL: Ernie The Bear
Jon God
 
Posts: 1465
Joined: Sat Mar 25, 2006 11:24 pm
Location: Here

PreviousNext

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest